شرکت انفرادی یکی از متداولترین و محبوبترین فرمهای حقوقی برای استارتاپها در آلمان است. این نوع شرکت دارای مزایای مالیاتی و حقوقی متعدد برای افرادی است که قصد دارند کسبوکار خود را به تنهایی در آلمان راهاندازی نمایند. در مقابل، بنیانگذار یک شرکت انفرادی باید ریسک کارآفرینی را نیز به تنهایی متحمل شود. کسبوکارهای نوپا در آلمان اغلب نمیتوانند بلافاصله پس از راهاندازی، منبع اصلی درآمد تلقی شوند. از این رو، از این فرصت استفاده میکنند تا شرکت انفرادی خود را به عنوان یک کسبوکار کوچک اداره نمایند. در این مقاله از Wise Business Group درباره یک شرکت انفرادی و مزایا و معایب آن برای بنیانگذاران در آلمان توضیح خواهیم داد. همچنین، به نکاتی اشاره خواهیم کرد که لازم است هنگام راهاندازی این نوع کسبوکار مورد توجه قرار گیرند.
شرکت انفرادی یا مالکیت انحصاری در آلمان
شرکت انفرادی یا مالکیت انحصاری در آلمان به تمامی کسبوکارهایی اطلاق میشود که توسط یک فرد تأسیس میشوند و به صورت شرکتی اداره نمیشوند. به عنوان مؤسس یک استارتاپ در آلمان میتوانید بدون دخالت هیچ فرد یا سهامدار دیگری یک شرکت انفرادی را راهاندازی نمایید. با این حال، مانعی برای استخدام کارمندان در این شرکت وجود ندارد. بنیانگذار یک شرکت انفرادی در آلمان میتواند تمامی تصمیمات را به تنهایی اتخاذ نماید، زیرا مالکیت شرکت به طور کامل در اختیار اوست.
مالکیت انحصاری به عنوان یک فرم حقوقی جداگانه در آلمان در نظر گرفته میشود. این فرم حقوقی دارای فرآیند راهاندازی سادهای است که اغلب از دو مرحله ثبت در اداره تجارت و ثبت در اداره مالیات تشکیل میشود.
انواع شرکتهای انفرادی در آلمان
شرکتهای انفرادی در آلمان انواع گوناگونی دارند که هر یک با ویژگیهای خاص خود شناخته میشوند. انواع شرکتهای انفرادی در آلمان عبارتند از:
- کسبوکار (Gewerbe)
- کسبوکار کوچک (Kleingewerbe)
- تاجر ثبت شده (Eingetragener Kaufmann (e.K.))
- فریلنسر (Freiberufler)
در ادامه، ویژگیهای هر یک را به طور مفصل شرح خواهیم داد.
کسبوکار در آلمان
آن دسته از شرکتهای انفرادی که برای مقاصد تجاری در اداره تجارت مربوطه ثبت میگردند، اصطلاحاً کسبوکار نامیده میشوند. کسبوکارهایی که با اهداف تجاری در آلمان انجام میشوند، اغلب دارای ویژگیهای زیر میباشند:
- کار به طور مستقل و مسئولانه انجام میشود.
- بنیانگذار با حساب و شماره مالیاتی خود کار میکند.
- هدف از انجام فعالیت، کسب سود است.
کسبوکار کوچک در آلمان
در آلمان، آنچه به اصطلاح کسبوکار کوچک نامیده میشود یک فرم حقوقی رسمی تعریف شده در متن قانون تجارت یا مقررات بازرگانی نیست. یک کسبوکار کوچک در آلمان اغلب با دو ویژگی بسیار مهم شناخته میشود:
- دارای حسابداری ساده است.
- صرفاً ارائه صورت مازاد درآمد (EÜR) در پایان سال برای آن کافی است.
استفاده از مقررات کسبوکارهای کوچک نیز میتواند مشخصه دیگری برای شناسایی یک کسبوکار کوچک در آلمان باشد. با این حال، تصمیمگیری نهایی در این خصوص که چه کسی میتواند به عنوان صاحب یک کسبوکار کوچک در آلمان در نظر گرفته شود بر عهده اداره مالیات است. نتیجه این تصمیم میتواند برخورداری از برخی مزایای مالیاتی را امکانپذیر سازد.
تاجر ثبت شده (eK) در آلمان
تمامی افرادی که یک کسبوکار تجاری را در آلمان اداره میکنند، طبق قانون تجارت به عنوان تاجر در نظر گرفته میشوند (مقررات تجارت آلمان، پاراگراف اول، بخش اول). هر عملیات کسبوکاری که در یک شرکت در آلمان انجام میگردد، تجاری تلقی میشود. تنها استثناء در این تعریف آن است که نوع و دامنه شرکت به گونهای باشد که به یک عملیات کسبوکار سازمانیافته تجاری نیاز نداشته باشد (مقررات تجارت آلمان، پاراگراف دوم، بخش اول). در عمل، این اداره مالیات است که در خصوص اعمال یا عدم اعمال “وضعیت تاجر” برای یک شرکت انفرادی در آلمان تصمیمگیری میکند. در صورتی که مالک یک شرکت انفرادی به عنوان تاجر شناخته شود، باید نام خود را در ثبت تجاری آلمان درج کرده و حسابداری دوبل داشته باشد.
فریلنسر در آلمان
فریلنسرها در آلمان جایگاه ویژهای را در میان صاحبان شرکتهای انفرادی به خود اختصاص میدهند. آنها نماینده تاجران نیستند و بنابراین، نیازی به ثبت کسبوکار ندارند. ثبتنام در اداره مالیات برای انجام فعالیتهای صرفاً فریلنس در آلمان کافی است.
مراحل ثبت یک شرکت انفرادی در آلمان
ثبت کسبوکار برای تمامی مالکان شرکتهای انفرادی در آلمان به استثنای فریلنسرها الزامی است. بنیانگذاران باید مراحل زیر را برای ثبت کسبوکار خود در آلمان طی نمایند:
- افتتاح یک حساب تجاری
- در صورت وجود، اخذ تأییدیههای مورد نیاز
- ثبت کسبوکار در اداره تجارت
- تکمیل پرسشنامه ثبتنام مالیاتی
- در صورت لزوم، ورود به ثبت تجاری (به طور خاص، برای تاجران ثبت شده (eK))
مسئولیت یک شرکت انفرادی در آلمان
شرکت انفرادی در آلمان، یک فرم حقوقی با مسئولیت محدود نیست. بدین معنی که مسئولیت مالک یا بنیانگذار این شرکت در صورت ورشکستگی، محدود به داراییهای کسبوکار نمیباشد. او با تمامی داراییهای شخصی خود نیز مسئول است.
همچنین، این امر به عنوان نمونه در صورتی اعمال میشود که محصولات یا تولیدات یک مالکیت انحصاری در آلمان به مشتریان یا کارمندان آن آسیب برسانند و شرکت ملزم به پرداخت غرامت به آنها باشد.
در صورت تمایل به راهاندازی یک شرکت انفرادی در آلمان، باید پیش از شروع کسبوکار خود از این موارد آگاهی داشته باشید و آن را در ارزیابی ریسک خود لحاظ کنید. ریسک کارآفرینی در این فرم حقوقی بالا است و چنانچه با مسئولیت تعرض به کلیه داراییهای خصوصی ترکیب شود میتواند مشکلات بزرگی را در صورت عدم موفقیت برای یک کارآفرین ایجاد نماید.
انواع مالیات برای شرکتهای انفرادی در آلمان
چنانچه قصد دارید فرم حقوقی مالکیت انحصاری را برای کسبوکار خود در آلمان انتخاب نمایید، باید از انواع مالیات و عوارضی که ملزم به پرداخت آن خواهید بود، آگاهی داشته باشید. همچنین، لازم است به مالیاتهای شخصی نیز در کنار مالیاتهای مربوط به شرکت توجه نمایید. به طور کلی، مالیاتهای قابل پرداخت برای بنیانگذاران شرکتهای انفرادی در آلمان عبارتند از:
- مالیات تجاری که تمامی بنیانگذاران شرکتهای انفرادی در آلمان به استثنای فریلنسرها در صورتی که درآمدی بیش از ۲۴۵۰۰ یورو داشته باشند، موظف به پرداخت آن هستند.
- مالیات فروش که صرفاً کسبوکارهای کوچک در آلمان از پرداخت آن معاف هستند.
- مالیات بر درآمد
- در صورت لزوم، مالیات کلیسا
مزایای شرکتهای انفرادی در آلمان
راهاندازی یک کسبوکار با فرم حقوقی مالکیت انحصاری در آلمان میتواند مزایای مختلفی را به همراه داشته باشد. به عنوان مثال، استارتاپها با انتخاب این فرم حقوقی در آلمان به استقلال کارآفرینی دست مییابند. راهاندازی چنین کسبوکاری سریع و کمهزینه است. همچنین، با وجود این که شرکت بلافاصله پس از تأسیس دارای وضعیت حقوقی کامل میشود، برای تأسیس آن هیچ سرمایه سهامی لازم نیست. استفاده از مقررات مربوط به کسبوکارهای کوچک نیز موجب سادهسازی امور حسابداری و مسئولیتهای مالیاتی میگردد.
به طور کلی، مزایای یک مالکیت انحصاری در آلمان به شرح زیر است:
- فرآیند تأسیس آن ساده است.
- دارای هزینههای راهاندازی کمی است.
- به سرمایه سهام نیاز ندارد.
- وجود قرارداد مشارکت در آن الزامی نیست.
- تعهدی به افشای صورتهای مالی سالانه ندارد.
- به واسطه اداره کسبوکار توسط یک نفر، فرآیندهای تصمیمگیری سریعی دارد.
- از شانس خوبی برای دریافت وام برخوردار است.
- ورود به ثبت تجاری معمولاً برای آن الزامی نیست.
معایب شرکتهای انفرادی در آلمان
با این حال، راهاندازی یک مالکیت انحصاری در آلمان میتواند با برخی معایب نیز همراه باشد. به عنوان نمونه، محدودیت مسئولیت در این فرم حقوقی به هیچ وجه امکانپذیر نیست. بنابراین، بنیانگذار باید تمامی هزینهها، مسئولیتها و ریسکهای کسبوکار را شخصاً متحمل شود و به تنهایی کسبوکار خود را راهاندازی و اداره نماید. از حیث اهلیت قانونی نیز یک مالکیت انحصاری در آلمان همواره میتواند در دادگاه شکایت کرده و یا مورد شکایت قرار گیرد.
معایب عمده یک مالکیت انحصاری در آلمان به شرح زیر میباشند:
- بنیانگذار آن با تمام داراییهای تجاری و خصوصی خود مسئول است.
- هیچ بازخوردی در خصوص فرآیندهای تصمیمگیری وجود ندارد.
- اضافه شدن مالکان بیشتر امکانپذیر نیست.
- این احتمال وجود دارد که در صورت بیماری مؤسس، شرکت دچار ضرر مالی شود.
- بنیانگذار، موظف به پرداخت مالیات بر درآمد و نه مالیات شرکت میباشد.
تأسیس یک شرکت انفرادی در آلمان برای چه کسانی مناسب است؟
یک شرکت انفرادی دارای موانع ورود و تعهدات بوروکراتیک بسیار کمی است. از این رو، میتواند نقطه ورودی ایدهآل برای کارآفرینان جدید باشد.
این فرم حقوقی در آلمان اغلب به قرارداد مشارکت، گواهینامه یا ورود به ثبت تجاری نیاز ندارد. بنابراین، استارتاپها با انتخاب آن میتوانند به میزان قابل توجهی در زمان، تلاش و هزینههای خود صرفهجویی کنند. همانطور که پیش از این اشاره شد، تأسیس یک شرکت انفرادی به سرمایه سهام نیاز ندارد. از این رو، فرصتی را به ویژه برای آن دسته از بنیانگذاران که سرمایه کمی دارند فراهم میآورد تا به جای پرداخت هزینههای حقوقی و اسناد رسمی، بودجه خود را به طور کامل صرف راهاندازی کسبوکارشان نمایند.
یک مالکیت انحصاری در آلمان اغلب با دو پارامتر اصلی فرآیندهای تأسیس ساده و هزینههای راهاندازی کم شناخته میشود. با این حال، برای راهاندازی چنین شرکتی به برنامهریزی دقیق نیاز دارید، زیرا اشتباهات در اینجا میتوانند برای شما بسیار پرهزینه باشند.
راهاندازی یک مالکیت انحصاری در آلمان
توصیه میکنیم که برای راهاندازی کسبوکار خود در آلمان از همان ابتدا از یک مشاور کمک بگیرید. بدین ترتیب، در موقعیت مناسبی قرار خواهید گرفت و امنیت خود را در مقابل مشکلات و ریسکهای پیش رو تأمین خواهید کرد. همچنین، به کمک یک مشاور میتوانید اموری مانند تهیه بیزینس پلن و ارسال درخواست برای تأمین مالی و دریافت وام را به شیوهای حرفهای و صحیح انجام دهید.
تهیه بیزینس پلن در آلمان
برای اطلاع از نکات مهم در خصوص تهیه یک بیزینس پلن حرفهای که مورد تأیید اداره مهاجرت بوده و توجه سرمایهگذاران را نیز به خود جلب نماید، میتوانید با ما تماس بگیرید.
مروری بر راهاندازی یک شرکت انفرادی در آلمان
- مالکیت انحصاری یا شرکت انفرادی یک فرم حقوقی محبوب برای استارتاپها در آلمان است. این شرکت صرفاً توسط یک نفر راهاندازی و اداره میگردد.
- برای ثبت یک مالکیت انحصاری در آلمان ابتدا باید یک حساب تجاری را افتتاح کرده و تأییدیههای مورد نیاز را اخذ نمایید. سپس، باید کسبوکار خود را در اداره تجارت و اداره مالیات ثبت کرده و در صورت لزوم، وارد ثبت تجاری شوید.
- این فرم حقوقی دارای مسئولیت محدود نیست و بنیانگذار آن در صورت ورشکستگی با تمام داراییهای تجاری و خصوصی خود مسئول است.
- مالیاتهای قابل پرداخت برای یک شرکت انفرادی در آلمان اغلب شامل مالیات تجاری، مالیات فروش، مالیات بر درآمد و یا مالیات کلیسا میباشند.
- یک مالکیت انحصاری در آلمان دارای فرآیندهای تأسیس ساده و هزینههای راهاندازی کم است. همچنین، به سرمایه سهام یا قرارداد مشارکت نیاز ندارد. در مقابل، دارای ریسک کارآفرینی بالا است و هر گونه اشتباهی در آن میتواند پرهزینه باشد.
راهاندازی و ثبت شرکت در آلمان
برای دریافت مشاوره در خصوص راهاندازی و ثبت شرکت در آلمان میتوانید با ما تماس بگیرید. مشاوران ما به شما کمک خواهند کرد تا پروسه راهاندازی کسبوکار خود در آلمان را به شیوهای صحیح و در سریعترین زمان ممکن طی نمایید. همچنین، در اموری مانند انتخاب فرم حقوقی، تهیه بیزینس پلن، دریافت تأییدیههای مورد نیاز، تکمیل پرسشنامه مالیاتی و ورود به ثبت تجاری در آلمان از شما پشتیبانی خواهند کرد. میتوانید سؤالات خود در این زمینه را از طریق لینک واتساپ زیر با ما مطرح نمایید.
همچنین میتوانید فرم زیر را تکمیل کرده و جهت برگزاری جلسه مشاوره آنلاین برای ما ارسال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید